Torcik z grillowanej cukini, bakłażana, białych szparagów
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Dietosfera (odc.4)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania wegetariańskie, Dania dietetyczne
- Kuchnia świata:
- Kuchnia włoska, Kuchnia międzynarodowa, Kuchnia dietetyczna
- Ilość osób:
- 2
Składniki:
- 4 plastry cukinii
- 4 plastry bakłażana
- 5 szt. białych szparagów
- 4 plastry marchwi
- 2 łyżki stołowe oliwy z oliwek
- 1 łyżeczka musztardy francuskiej
- 1 łyżeczka miodu
- 4-5 szt. zielonych szparagów (same główki)
- 3 pomidorki sherry
- 1 opakowanie twarożku
- kilka listków świeżej bazylii i oregano
- sól
- pieprz do smaku
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Na patelni grillowej usmażyć wszystkie warzywa, następnie doprawić oliwą z oliwek, solą i pieprzem. Serek wymieszać z posiekanymi ziołami, solą i pieprzem.
Sos winegret
W miseczce wymieszać oliwę z oliwek, musztardę francuską i miód. Dodać pokrojone w ćwiartki pomidorki oraz połówki szparagów. Na talerzu układać najpierw białe szparagi, następnie warzywa przekładne serkiem. Całość polać sosem winegret.
Sos winegret
W miseczce wymieszać oliwę z oliwek, musztardę francuską i miód. Dodać pokrojone w ćwiartki pomidorki oraz połówki szparagów. Na talerzu układać najpierw białe szparagi, następnie warzywa przekładne serkiem. Całość polać sosem winegret.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Dania dietetyczne
Dania wegetariańskie
Kuchnia międzynarodowa
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W