Wiosenna zupa z makaronem

Wiosenna zupa z makaronem
Oceń przepis:
28 ocen Średnia ocena: 4.00

Przygotował:

Agnieszka Kręglicka

Seria kulinarna:
Para w kuchni (odc.25)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Zupy, Dania dietetyczne
Kuchnia świata:
Kuchnia międzynarodowa

Składniki:

  • 1,5 l rosołu warzywnego - z kurczaka lub wołowiny

Dodatki

  • 100 g makaronu ryżowego
  • 100 g groszku cukrowego
  • garść kiełków fasoli mung
  • ugotowana pierś kurczaka pocięta w paseczki
  • 1/2 pęczka naci kolendry
  • 1/2 pęczka dymki
  • 1/2 pęczka mięty
  • 10 ostrych papryczek marynowanych
  • 1 limonka
  • sos sojowy, olej sezamowy, sos rybny

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Makaron ryżowy zalać gorącą wodą, odstawić, kiedy zmięknie odcedzić i rozłożyć do misek. Przed podaniem do gorącego rosołu wrzucić na chwilę groszek cukrowy i kiełki fasoli. Rozlać do misek. Obok postawić pozostałe składniki, każdy niech dodaje sobie do miski wszystkiego według uznania.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA