Razowe grzanki z kaszą smażoną i pesto z suszonych pomidorów
Oceń przepis:
Przygotował:
Tomasz Jakubiak
- Seria kulinarna:
- Jakubiak lokalnie (odc. 6)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania wegetariańskie, Przekąski, Dania na karnawał i imprezę, Dania dietetyczne
Składniki:
Grzanki:
- 6 kromek chleba razowego na zakwasie
- 2 łyżki masła
- sól, pieprz
Kasza:
- szklanka kaszy jaglanej
- 1 ząbek czosnku
- 1 młoda cebula
- 2 gałązki tymianku
- 2 szklanki bulionu warzywnego
Pesto z suszonych pomidorów:
- garść suszonych pomidorów
- ząbek czosnku
- garść bazylii
- kilka gałązek trybuli
- 2 łyżki kaparów
- 2 łyżki uprażonych pestek słonecznika
- oliwa
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Cebulę i czosnek posiekaj w kostkę. Tymianek również posiekaj. Kaszę zalej wrzątkiem i odcedź. Wszystkie składniki przesmaż na patelni i zalej bulionem. Gotuj na małym ogniu przez na 10-15 minut. Ugotowaną kaszę przypraw odrobiną tymianku i odstaw na chwilę, żeby do końca wchłonęła wodę.
Przygotuj pesto. Wszystkie składniki pesto zmiksuj ręcznym blenderem. Chleb posmaruj masłem dopraw solą i pieprzem i grilluj na rozgrzanej patelni. Gotowe grzanki posmaruj pesto i kaszą.
Przygotuj pesto. Wszystkie składniki pesto zmiksuj ręcznym blenderem. Chleb posmaruj masłem dopraw solą i pieprzem i grilluj na rozgrzanej patelni. Gotowe grzanki posmaruj pesto i kaszą.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Dania dietetyczne
Dania na karnawał i imprezę
Przekąski
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W