Razowe grzanki z kaszą smażoną i pesto z suszonych pomidorów

Razowe grzanki z kaszą
Oceń przepis:
40 ocen Średnia ocena: 3.70

Składniki:

Grzanki:

  • 6 kromek chleba razowego na zakwasie
  • 2 łyżki masła
  • sól, pieprz

Kasza:

  • szklanka kaszy jaglanej
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 młoda cebula
  • 2 gałązki tymianku
  • 2 szklanki bulionu warzywnego
Pesto z suszonych pomidorów:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Cebulę i czosnek posiekaj w kostkę. Tymianek również posiekaj. Kaszę zalej wrzątkiem i odcedź. Wszystkie składniki przesmaż na patelni i zalej bulionem. Gotuj na małym ogniu przez na 10-15 minut. Ugotowaną kaszę przypraw odrobiną tymianku i odstaw na chwilę, żeby do końca wchłonęła wodę.
Przygotuj pesto. Wszystkie składniki pesto zmiksuj ręcznym blenderem. Chleb posmaruj masłem dopraw solą i pieprzem i grilluj na rozgrzanej patelni. Gotowe grzanki posmaruj pesto i kaszą.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA