Jajka posche z sałatką z buraczków
Oceń przepis:
Przygotował:
Tomasz Jakubiak
- Seria kulinarna:
- Jakubiak rodzinnie 2 (odc. 3)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Przekąski
Składniki:
- 4 jajka
- 1,5 l wody
- folia streczowa
Sałatka:
- 5-6 małych buraczków
- szklanka wody
- 2 łyżki miodu
- 50 ml octu balsamicznego
- 2 mandarynki
- cykoria
- sałata liść dębu
- sałata endywia
- kilka listków kolendry
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Jajko wbij do „sakiewki” zrobionej z foli i wrzuć do gotującej się wody. Gotuj, aż białko się zetnie. Przygotuj w ten sposób wszystkie jajka.
Upieczone buraczki podsmaż na patelni, dolej ocet i miód. Duś warzywa, aż ocet odparuje. Gdy buraczki wystygną, składniki sałatki wymieszaj razem i podawaj ją z jajkami.
Upieczone buraczki podsmaż na patelni, dolej ocet i miód. Duś warzywa, aż ocet odparuje. Gdy buraczki wystygną, składniki sałatki wymieszaj razem i podawaj ją z jajkami.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Przekąski
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W