Cykoria z patelni
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Jacques Pepin - Dania na szybko (odc.10)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania wegetariańskie, Przekąski
- Kuchnia świata:
- Kuchnia francuska
- Ilość osób:
- 4
Składniki:
- 1 łyżka masła
- 1 łyżka oliwy dobrej jakości
- 4 duże cykorie (w sumie około 600 g)
- ½ łyżeczki soli
- ½ łyżeczki cukru
- 1 łyżka posiekanej świeżej natki pietruszki
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Masło roztopić na patelni teflonowej i wlać oliwę. Cykorię umyć. Wrzucić wilgotne na patelnię. Posypać solą i cukrem. Przykryć i od czasu do czasu obracając, dusić na małym ogniu przez 30 minut, aż cykorie zmiękną i ładnie się skarmelizują. Zdjąć pokrywkę i smażyć na ostrym ogniu, aby odparować trochę płyn. Podawać posypane natką z sosem z duszenia.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Kuchnia francuska
Dania wegetariańskie
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W