Mule w białym winie

Mule w białym winie
Oceń przepis:
47 ocen Średnia ocena: 3.30

Przygotował:

Agnieszka Kręglicka

Seria kulinarna:
Para w kuchni (odc.15)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Owoce morza
Kuchnia świata:
Kuchnia francuska

Składniki:

  • 1,5 - 2 kg muli
  • 100 ml oliwy
  • 2 posiekane ząbki czosnku
  • 1 cebula pokrojona w kostkę
  • 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
  • 3/4 szklanki białego wytrawnego wina
  • sól
  • pieprz

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

W dużym garnku rozgrzać oliwę, przez 5 minut smażyć cebulę, nie rumienić, dodać czosnek. Po chwili dodać oczyszczone mule i wino. Gotować pod przykryciem, potrząsnąć garnkiem kilka razy, aż wszystkie mule się otworzą. Dodać natkę, doprawić pieprzem i solą.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA