Bezalkoholowy syrop z wina
Oceń przepis:
Przygotował:
Maryla Musidłowska
- Seria kulinarna:
- Mammaryla (odc.6)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Inne
- Kuchnia świata:
- Kuchnia włoska
Składniki:
- 0,5 kg cukru
- 0,5 l wody
- butelka ulubionego czerwonego wina
- 3-5 cytryn
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Ugotuj syrop z cukru i wody. Dolej wino. Doprowadź do wrzenia i gotuj na małym ogniu 25 minut. W tym czasie wyparowują wszystkie procenty. Po 25 minutach wciśnij sok z cytryn i odstaw syrop w chłodne miejsce. Przelej do butelek. Syrop przechowuj w lodówce.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W