Minifrittata
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 27)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Inne
- Kuchnia świata:
- Kuchnia włoska
- Ilość osób:
- 2
Składniki:
- 1 łyżka oliwy
- 1 drobno posiekany por
- 1 rozgnieciony ząbek czosnku
- 1 filiżanka posiekanego brokułu
- 1 filiżanka ugotowanej komosy ryżowej
- pół filiżanki koziej fety
- 1 filiżanka mięty, bazylii i natki pietruszki
- pół filiżanki rozgniecionego łososia
- 4 jajka
- 1 łyżeczka musztardy ziarnistej albo dijońskiej
- pół filiżanki mleka sojowego
- olej z otrębów ryżowych
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Piekarnik rozgrzać do 180°C.
Por zeszklić na oliwie. Dodać czosnek i brokuł. Smażyć do miękkości. Przełożyć do miski i wymieszać z komosą, fetą, ziołami i łososiem.
W osobnej misce rozmącić jajka z musztardą i mlekiem sojowym.
Masę przełożyć do natłuszczonej formy muffinkowej, następnie zalać miksturą jajeczną.
Piec przez 10-15 minut, aż frittaty się zrumienią.
Por zeszklić na oliwie. Dodać czosnek i brokuł. Smażyć do miękkości. Przełożyć do miski i wymieszać z komosą, fetą, ziołami i łososiem.
W osobnej misce rozmącić jajka z musztardą i mlekiem sojowym.
Masę przełożyć do natłuszczonej formy muffinkowej, następnie zalać miksturą jajeczną.
Piec przez 10-15 minut, aż frittaty się zrumienią.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W