Minifrittata

Minifrittata
Oceń przepis:
10 ocen Średnia ocena: 3.90
Seria kulinarna:
Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 27)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Inne
Kuchnia świata:
Kuchnia włoska
Ilość osób:
2

Składniki:

  • 1 łyżka oliwy
  • 1 drobno posiekany por
  • 1 rozgnieciony ząbek czosnku
  • 1 filiżanka posiekanego brokułu
  • 1 filiżanka ugotowanej komosy ryżowej
  • pół filiżanki koziej fety
  • 1 filiżanka mięty, bazylii i natki pietruszki
  • pół filiżanki rozgniecionego łososia
  • 4 jajka
  • 1 łyżeczka musztardy ziarnistej albo dijońskiej
  • pół filiżanki mleka sojowego
  • olej z otrębów ryżowych

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Piekarnik rozgrzać do 180°C.
Por zeszklić na oliwie. Dodać czosnek i brokuł. Smażyć do miękkości. Przełożyć do miski i wymieszać z komosą, fetą, ziołami i łososiem.
W osobnej misce rozmącić jajka z musztardą i mlekiem sojowym.
Masę przełożyć do natłuszczonej formy muffinkowej, następnie zalać miksturą jajeczną.
Piec przez 10-15 minut, aż frittaty się zrumienią.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA