Dziecięce ciasto jogurtowe
Oceń przepis:
Przygotował:
Laura Calder
- Seria kulinarna:
- Kuchnia francuska po prostu (odc.3)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Ciasta i ciasteczka
Składniki:
- * przepis oparty na jogurtach w opakowaniach 125 g
- 1 jogurt
- 2 opakowania po jogurcie cukru
- 2 jajka
- starta skórka 1 cytryny
- 3 opakowania po jogurcie mąki (albo mąki z orzechów lub pszenicy durum)
- 1 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 3/4 opakowania po jogurcie bezsmakowego oleju lub roztopionego masła
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Podgrzej piekarnik do temperatury 180°C. W misce wymieszaj jogurt z cukrem. Dodaj jajka i skórkę z cytryny. Przesiej mąkę i proszek do pieczenia i wymieszaj. Dodaj roztopione masło (lub olej, który, niestety, nie jest tak smaczny) i wymieszaj wszystkie składniki. Wyłóż mieszankę do małych foremek lub do jednej, większej, posmarowanej tłuszczem i posypanej mąką. Piecz tak długo, aż wykałaczka, którą wetkniesz w ciasto, będzie sucha, czyli około 25 min.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Ciasta i ciasteczka
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W