Wegańskie ciasto z owocami
Oceń przepis:
Przygotował:
Tomasz Deker
- Seria kulinarna:
- Desery Dekera (odc. 6)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Ciasta i ciasteczka, Dania wegańskie, Ciasta wegańskie
Składniki:
- 240 g tahini
- 250 g syropu klonowego
- szklanka soku gruszkowego lub jabłkowego
- 220 g mąki pszennej
- łyżeczka sody oczyszczonej
- 2 płaskie łyżeczki cynamonu
- 2 średnie gruszki, pokrojone w 2 cm kostkę
- jabłko pokrojone w kostkę 2 cm
- 80 g płatków migdałowych
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
W misce wymieszaj dokładnie syrop klonowy z tahini i sokiem jabłkowym.
W drugiej misce połącz wszystkie sypkie składniki: mąkę, sodę oczyszczoną, cynamon. Przesiej je przez sito i wsyp do wymieszanej masy z tahini, soku i syropu klonowego.
Ciasto bardzo dokładnie wymieszaj. Na koniec wsyp pokrojone w kostkę owoce i płatki migdałowe.
Keksówkę wyłóż papierem do pieczenia i wlej ciasto. Piecz je w 160º C przez około godzinę.
W drugiej misce połącz wszystkie sypkie składniki: mąkę, sodę oczyszczoną, cynamon. Przesiej je przez sito i wsyp do wymieszanej masy z tahini, soku i syropu klonowego.
Ciasto bardzo dokładnie wymieszaj. Na koniec wsyp pokrojone w kostkę owoce i płatki migdałowe.
Keksówkę wyłóż papierem do pieczenia i wlej ciasto. Piecz je w 160º C przez około godzinę.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Ciasta wegańskie
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W