Zupa marchwiowo-kokosowa
Oceń przepis:
Przygotował:
Iwona Zasuwa
- Seria kulinarna:
- Ugotuj mi mamo! 2 (odc. 8)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Zupy, Dania wegańskie, Dobre dla dzieci
Składniki:
- 4 marchewki
- kilka łyżek wiórków kokosowych
- pół szklanki kaszy jaglanej
- Domowe curry:
- 1 cebula
- 3 plasterki świeżego imbiru
- ½ łyżeczki kurkumy
- 1 łyżeczka słodkiej i szczypta ostrej papryki
- 2 ząbki czosnku
- szklanka passaty pomidorowej
- 2 łyżki oleju kokosowego
- dowolny syrop
- sól (do smaku)
- woda
- natka zielonej pietruszki lub kolendry do posypania
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Podsmaż drobno posiekany czosnek, cebulę, imbir, kurkumę i paprykę na oleju kokosowym.
Dodaj wiórki kokosowe, przepłukaną kaszę jaglaną, a następnie niewielką ilość wody.
Dołóż obraną i pokrojoną w kawałki marchew i gotuj około pół godziny. Na koniec dodaj passatę pomidorową, dopraw solą i słodkim syropem do smaku i zmiksuj na krem.
Posyp zieleniną i podawaj.
Dodaj wiórki kokosowe, przepłukaną kaszę jaglaną, a następnie niewielką ilość wody.
Dołóż obraną i pokrojoną w kawałki marchew i gotuj około pół godziny. Na koniec dodaj passatę pomidorową, dopraw solą i słodkim syropem do smaku i zmiksuj na krem.
Posyp zieleniną i podawaj.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Zupy
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W