Koktajl z jagodami na jaglanym congee
Oceń przepis:
Przygotował:
Iwona Zasuwa
- Seria kulinarna:
- Ugotuj mi mamo! 2 (odc. 8)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania wegańskie, Dobre dla dzieci
Składniki:
- ¾ szklanki jaglanego kleiku congee
- 2 przejrzałe banany
- szklanka jagód (mogą być wekowane)
- garść nerkowców
- 1 łyżka nierafinowanego oleju kokosowego
- szklanka wody
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Nerkowce namocz (najlepiej na noc). Następnie odlej z nich wodę.
Zmiksuj na gładko kleik jaglany, banany i nerkowce z dodatkiem świeżej wody i oleju kokosowego.
Jagody dodaj na samym końcu, bo długo miksowane tracą kolor i witaminy.
Zmiksuj na gładko kleik jaglany, banany i nerkowce z dodatkiem świeżej wody i oleju kokosowego.
Jagody dodaj na samym końcu, bo długo miksowane tracą kolor i witaminy.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Dania wegańskie
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W