Koktajl z jagodami na jaglanym congee

Koktajl z jagodami
Oceń przepis:
4 oceny Średnia ocena: 3.80

Przygotował:

Iwona Zasuwa

Seria kulinarna:
Ugotuj mi mamo! 2 (odc. 8)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania wegańskie, Dobre dla dzieci

Składniki:

  • ¾ szklanki jaglanego kleiku congee
  • 2 przejrzałe banany
  • szklanka jagód (mogą być wekowane)
  • garść nerkowców
  • 1 łyżka nierafinowanego oleju kokosowego
  • szklanka wody

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Nerkowce namocz (najlepiej na noc). Następnie odlej z nich wodę.
Zmiksuj na gładko kleik jaglany, banany i nerkowce z dodatkiem świeżej wody i oleju kokosowego.
Jagody dodaj na samym końcu, bo długo miksowane tracą kolor i witaminy.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA