Prażony ryż - podstawa tajskiej kuchni
Oceń przepis:
Przygotował:
Marta Dymek
- Seria kulinarna:
- Zielona rewolucja Marty Dymek w Tajlandii (odc. 1)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania wegańskie
- Kuchnia świata:
- Kuchnia tajska
Przygotowanie:
Ryż dokładnie opłukać. Następnie osuszyć.
Rozgrzać dużą patelnię lub woka. Wsypać ryż i prażyć na małym ogniu przez 12 - 18 minut do czasu, aż zrobi się złoty. Wtedy rozgnieść go przy pomocy moździerza, blendera lub wałka. Przesypać do słoiczka i przechowywać nawet przez rok.
Rozgrzać dużą patelnię lub woka. Wsypać ryż i prażyć na małym ogniu przez 12 - 18 minut do czasu, aż zrobi się złoty. Wtedy rozgnieść go przy pomocy moździerza, blendera lub wałka. Przesypać do słoiczka i przechowywać nawet przez rok.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Kuchnia tajska
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W