Sałatka ziemniaczana

Sałatka ziemniaczana
Oceń przepis:
46 ocen Średnia ocena: 3.80

Przygotował:

Agnieszka Kręglicka

Seria kulinarna:
Para w kuchni 2 (odc.11)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Sałatki, sałaty i surówki, Potrawy wielkanocne
Kuchnia świata:
Kuchnia międzynarodowa

Składniki:

Sos
  • kaparki małe
  • ogórki konserwowe pokrojone w kostkę
  • cebula słodka lub szalotka pokrojona w kostkę
  • oliwa, musztarda Dijon
  • biały ocet winny do smaku
  • pieprz, sól

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Składniki sosu dobrze wymieszać, aż sos będzie spójny. W smaku powinien być zdecydowany, kwaśny, słony i pieprzny. Ziemniaki sałatkowe (mające mało skrobi, zwarte, nie rozpadające się na puch) ugotować w mundurkach. Póki ciepłe obrać ze skórki, pokroić i połączyć z sosem. Kiedy ziemniaki są gorące sos mocniej w nie wnika. Sałatkę obłożyć jajkami pokrojonymi w kostkę, posypać szczypiorkiem lub natką pietruszki.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA