Cordon bleu po polsku z sałatką ze szparagów i fasolki

Cordon bleu po polsku z sałatką ze szparagów i fasolki
Oceń przepis:
28 ocen Średnia ocena: 3.40

Przygotował:

Tomasz Jakubiak

Seria kulinarna:
Jakubiak - z miłości do lokalności 2 (odc. 3)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania z indyka

Składniki:

Sałatka ze szparagów i fasolki:
  • pęczek szparagów
  • duża garść świeżej fasolki szparagowej
  • 10 szt. pomidorków koktajlowych
  • 3 łyżki pestek słonecznika
  • garść zielonego musztardowca
Dressing:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Przekrój sznycle w poprzek i dokładnie rozbij, żeby były cienkie. Dopraw mięso solą i pieprzem. Do środka włóż ser smażony. Na to połóż szynkę konserwową. Kotlet złóż na pół, obtocz w panierce i usmaż na rozgrzanym oleju.
Przygotuj sałatkę. Szparagi i fasolkę szparagową pokrój na mniejsze kawałki. Warzywa krótko podgotuj w wodzie z odrobiną cukru. Warzywa odcedź i osusz. Do szparagów i fasolki dodaj pokrojone pomidory koktajlowe.
Następnie dodaj uprażone pestki słoneczka i liście musztardowca.
Sałatkę dopraw solą i pieprzem.
Przygotuj sos. W moździerzu utrzyj czosnek z liśćmi bazylii i odrobiną soli. W słoiczku połącz oliwę z oliwek, ocet balsamiczny, zmiażdżony ząbek czosnku, pieprz. Sałatkę polej sosem. Smacznego!

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA