Makaron z serem pleśniowym
Oceń przepis:
Przygotował:
Laura Calder
- Seria kulinarna:
- Kuchnia francuska po prostu (odc.18)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Makarony, kluski
- Kuchnia świata:
- Kuchnia francuska
- Ilość osób:
- 4
Składniki:
- 500 g makaronu (może być makaron typu linguini)
- 250 g sera pleśniowego (na przykład d’Auvergne or Roquefort)
- 125 ml gęstej śmietany
- pieprz
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Zagotuj wodę na makaron. Do rondla wrzuć ser i wlej śmietanę, rozpuść. Dopraw pieprzem. W tym czasie gotuj makaron, aż będzie al dente. Odcedź makaron i polej go sosem. Przełóż do miski. Posyp pietruszką i kawałkami sera pleśniowego.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Makarony, kluski
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W