Zapiekanka z chrupiącymi warzywami
Oceń przepis:
Przygotował:
Katia Roman-Trzaska
- Seria kulinarna:
- Little Chef (odc.13)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania wegetariańskie, Zapiekanki, Dania dietetyczne
- Kuchnia świata:
- Kuchnia międzynarodowa, Kuchnia francuska
Składniki:
- 650 g świeżych lub mrożonych warzyw: pomidory, cukinia, czerwona i żółta papryka, zielony groszek
- 3 jajka
- 3 łyżki rzadkiej śmietanki
- 1 łyżka mąki
- 20 ml mleka
- 1 szczypta gałki muszkatołowej
- 3 łyżki startego sera (parmezan, ementaler lub inny tłusty ser o zdecydowanym smaku)
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Włącz piekarnik na 160 stopni Celsjusza. W miseczce ubij jajka ze śmietanką. Stopniowo dodawaj mąkę, mleko, gałkę muszkatołową i na końcu ser. Po wymieszaniu powinno powstać gładkie ciasto. Ułóż warzywa w płaskim żaroodpornym naczyniu i wylej na nie przygotowane ciasto, lekko mieszając, aby połączyć składniki. Wstaw do piekarnika na ok. 50 minut.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Dania dietetyczne
Zapiekanki
Kuchnia międzynarodowa
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W