Sorbet truskawkowy z bananami

Sorbet truskawkowy z bananami
Oceń przepis:
29 ocen Średnia ocena: 3.70

Przygotował:

Tomasz Deker

Seria kulinarna:
Desery Dekera (odc. 8)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Desery

Składniki:

  • 400 g mrożonych truskawek
  • 400 g pokrojonych w małe kawałki i zamrożonych bananów
  • 65 ml mleka kokosowego
  • 30 ml syropu z agawy lub klonowego

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Zamrożone owoce przekładamy do melaksera i miksujemy do połączenia składników i uzyskania masy o konsystencji lodów
Dodajemy schłodzone mleko kokosowe, dosładzamy do smaku i miksujemy do uzyskania lekko kremowej konsystencji.
Podajemy natychmiast lub wkładamy do zamrażalnika, na później.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA