Deser czekoladowy z płatków gryczanych
Oceń przepis:
Przygotował:
Iwona Zasuwa
- Seria kulinarna:
- Ugotuj mi mamo! 2 (odc. 6)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Desery, Dania dietetyczne, Dobre dla dzieci
Składniki:
- 1 szklanka płatków gryczanych
- 1-2 łyżki karobu lub kakao (albo mix obu)
- szklanka powideł śliwkowych lub świeże zmiksowane śliwki
- miód do smaku
- woda
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Płatki gryczane zalej wodą i doprowadź do wrzenia.
Wymieszaj z powidłami lub musem śliwkowym.
Dodaj kakao i karob.
Zmiksuj na krem z dodatkiem miodu (do smaku).
Ten deser smakuje wybornie zarówno na ciepło, jak i na zimno.
Wymieszaj z powidłami lub musem śliwkowym.
Dodaj kakao i karob.
Zmiksuj na krem z dodatkiem miodu (do smaku).
Ten deser smakuje wybornie zarówno na ciepło, jak i na zimno.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W