Mango, truskawki i maliny w imbirowym miodzie z jogurtem

Oceń przepis:
Przygotował:
Adam Chrząstowski
- Seria kulinarna:
- Adam w sieci: patenty i triki (odc. 5)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Desery
Składniki:
- 2 szt. mango dojrzałego
- 250 g truskawek
- 200 g malin
- 3 cm świeżego imbiru
- 6 listków mięty
- 1/3 szklanki miodu
- 1/2 szklanki jogurtu
Kalkulator kulinarny
Przelicznik produktów
Wybierz produkt
1 szklanka ma pojemność 250 ml
1 łyżka ma pojemność 15 ml
1 łyżeczka ma pojemność 5 ml
Przelicznik wag
jednostka
jednostka
gram
Przelicznik pojemności
jednostka
jednostka
mililitr
Przelicznik temperatur
Przelicznik foremek
Twoja foremka
Foremka z przepisu
Przygotowanie:
Miód zagotuj w rondelku i zetrzyj do niego obrany imbir. Odstaw do schłodzenia. Mango obierz i pokrój w kostkę. Truskawki pokrój w cząstki. Dodaj maliny i delikatnie wymieszaj z posiekaną miętą. Nałóż owoce do pucharków. Do ostudzonego miodu dodaj jogurt, wymieszaj i zalej tym owoce.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Desery
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W