Brzoskwinie w maladze
Oceń przepis:
Przygotował:
Agnieszka Kręglicka
- Seria kulinarna:
- Para w kuchni 2 (odc.12)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Desery
Składniki:
- 6-8 małych brzoskwiń
- butelka słodkiego wina malaga
- gęsty jogurt grecki lub bałkański
- cukier z prawdziwą wanilią
- ew. wiórki czekoladowe i sos czekoladowy
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Wino gotować powoli w stalowym garnku. Naciąć skórkę na brzoskwiniach, sparzyć je we wrzątku, ostudzić i obrać ze skórki. Kiedy wino jest już częściowo odparowane, dodać do niego brzoskwinie i gotować do miękkości, wyjąć. Sos zredukować. Jogurt doprawić cukrem waniliowym. Podawać brzoskwinie z gałką jogurtu i gęstym sosem. Jeżeli do dekoracji używamy sosu czekoladowego, wówczas jogurt można wymieszać z wiórkami czekolady.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W