Ceviche z pstrąga i słodkie ziemniaki
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Męski weekend (odc.10)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania z ryb
- Kuchnia świata:
- Kuchnia peruwiańska
Przygotowanie:
Składniki ceviche
300g fileta z pstrąga oczyszczonego i bez ości
2 ząbki czosnku
1 chilli
25g imbiru
1 pęczek kolendry
1 łodyga selera naciowego
oliwa z puszki sardeli
nieco octu z sherry
sok z 3 limonek
sok z 3 cytryn
nieco wódki
Składniki sałatki
½ poszatkowanej czerwonej cebuli
½ poszatkowanego ogórka
1 łodyga selera naciowego pokrojonego w cienkie plasterki
½ pęczka świeżej kolendry
1 słodki ziemniak obrany ze skórki, pokrojony w kostkę i ugotowany w syropie z dodatkiem anyżu gwiazdkowego.
Do podania wódka
Przygotowanie
W malakserze zmiksować czosnek, chilli, imbir, kolendrę, selera naciowego z oliwą, octem i sokami z limonek oraz cytryn. W misce wymieszać rybę z postałym sosem, cebulą, selerem, ogórkiem i liśćmi kolendry oraz wódką. Zostawić na 2 minuty. Przełożyć do miseczki, do drugiej włożyć ugotowanego, słodkiego ziemniaka. Pozostały sos wymieszać w kieliszkach z wódką.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Dania z ryb
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W