Smażony sandacz w sosie ze zredukowanego soku jabłkowego z imbirem
Oceń przepis:
Przygotował:
Tomasz Jakubiak
- Seria kulinarna:
- Jakubiak lokalnie 2 (odc. 7)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania z ryb
Składniki:
- 3 filety z sandacza
- jajko
- orzechy laskowe
- olej do smażenia
- sól
- pieprz
- sos z jabłek i imbiru:
- 1 kg kwaśnych jabłek
- duży korzeń swieżego imbiru
- puree z pieczonych buraków:
- 1 kg upieczonych buraków
- 2 łyżki chrzanu
- 6 łyżek oliwy truflowej
- 6 łyżek octu balsamicznego
- 5 dag sera pleśniowego
- pieprz
- sól
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Rybę pokrój na nieduże kawałki. Dopraw solą i pieprzem. Kawałki ryby panieruj w roztrzepanym jajku i pokruszonych orzechach laskowych. Rybę usmaż na oleju.
Z jabłek wyciśnij sok. Imbir pokrój na cienkie plastry. W rondelku plastry imbiru zalej sokiem i redukuj sos na małym ogniu do momentu, aż zgęstnieje.
Buraki zmiksuj w blenderze na gładką masę z chrzanem, solą, pieprzem, oliwą i octem balsamicznym. Na patelni podsmaż puree i dodaj ser pleśniowy. Cały czas mieszaj, aż buraki dokładnie połączą się z serem.
Kawałki sandacza polej pysznym gęstym sosem z jabłek i imbiru i podawaj je z puree z pieczonych buraków.
Z jabłek wyciśnij sok. Imbir pokrój na cienkie plastry. W rondelku plastry imbiru zalej sokiem i redukuj sos na małym ogniu do momentu, aż zgęstnieje.
Buraki zmiksuj w blenderze na gładką masę z chrzanem, solą, pieprzem, oliwą i octem balsamicznym. Na patelni podsmaż puree i dodaj ser pleśniowy. Cały czas mieszaj, aż buraki dokładnie połączą się z serem.
Kawałki sandacza polej pysznym gęstym sosem z jabłek i imbiru i podawaj je z puree z pieczonych buraków.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W