Grillowana makrela z warzywnym wrapem

Makrela grillowana z warzywnym wrapem
Oceń przepis:
18 ocen Średnia ocena: 3.90

Przygotował:

David Gaboriaud

Seria kulinarna:
David w Europie 3 (odc. 7)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania z ryb
Kuchnia świata:
Kuchnia skandynawska

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Makrela: dopraw makrelę solą i pieprzem. Ponacinaj skórę makreli z obu stron i grilluj
na patelni z obu stron, aż skóra stanie się chrupka i złocista. Odstaw.
Wrap: podsmaż bakłażana na patelni na oliwie z oliwek, dopraw solą i odstaw.
Na liściu kapusty połóż kawałki bakłażana, rzodkiewkę, ogórka, ciecierzycę,
pomidory suszone, cebulę i miętę.
Dressing: wymieszaj jogurt z ras el hanout lub curry, dodaj łyżkę oliwy, dopraw do smaku solą i
pieprzem.
Serwuj grillowaną makrelę z wrapem, polej dressingiem i dodaj trochę kawioru do smaku.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA