Polędwiczki wieprzowe z grzybami
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Apetyt na Skandynawię 2 (odc. 6)
- Rodzaj dania:
- Dania z wieprzowiny
- Kuchnia świata:
- Kuchnia skandynawska
- Ilość osób:
- 4
Składniki:
- 800 g polędwiczek wieprzowych
- 1 łyżka masła
- 200 ml naturalnego soku jabłkowego (bez dodatku cukru)
- 400 g świeżych grzybów
- 2 jabłka
- 150 g szpiczastej kapusty
- 4 dymki
- 3 łyżki kaparów
- 3 łyżki masła
- do przybrania: kwiaty rukwieli morskiej lub listki rukoli
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Mięso pokroić na równej wielkości duże kawałki i usmażyć na średnim ogniu na łyżce masła. Posolić do smaku. Zdjąć polędwiczki z patelni, wlać sok jabłkowy, zredukować do połowy objętości.
Oczyścić grzyby, usmażyć na 1-2 łyżkach masła wraz z dwiema pokrojonymi dymkami. Posolić do smaku.
Pokroić jabłka i kapustę na spore kawałki, Podsmażyć na łyżce masła, dodając dwie dymki pokrojone na kawałki oraz kapary. Posolić do smaku. Podawać wraz z mięsem i grzybami.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Dania z wieprzowiny
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W