Schab z sosem cydrowo-estragonowym i smażonymi japońskimi grzybkami

Oceń przepis:
Przygotował:
Tomasz Jakubiak
- Seria kulinarna:
- Jakubiak lokalnie 4 (odc. 13)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania z wieprzowiny
Składniki:
- 1,5 - 2 kg schabu ze skórą
- sól
- pieprz
- 3-4 gałązki świeżego estragonu
- 2 l cydru jabłkowego
- 2 laski cynamonu
- kawałek świeżego imbiru
- łyżka masła
- sznurek do związania
- garść grzybków enoki
- 3-4 grzyby shitake
- 3-4 boczniaki
- papryczka habanero
- kawałek korzenia imbiru
- limonka
- 3 łyżki jasnego sosu sojowego
- 3 duże łyżki słodkiej śmietany
Kalkulator kulinarny
Przelicznik produktów
Wybierz produkt
1 szklanka ma pojemność 250 ml
1 łyżka ma pojemność 15 ml
1 łyżeczka ma pojemność 5 ml
Przelicznik wag
jednostka
jednostka
gram
Przelicznik pojemności
jednostka
jednostka
mililitr
Przelicznik temperatur
Przelicznik foremek
Twoja foremka
Foremka z przepisu
Przygotowanie:
Schab przypraw solą, pieprzem i estragonem, następnie zwiąż mięso sznurkiem i gotuj przez 15- 20 minut w cydrze z dodatkiem cynamonu i świeżego imbiru. Grzybki enoki przekrój na pół i oddziel od siebie. Grzyby shitake, boczniaki i paprykę habanero pokrój. Wszystkie składniki podsmaż na mocno rozgrzanym oleju. Dodaj sok z limonki i sos sojowy. Wyjmij schab na talerz, aby odciekł. Do garnka z pozostałym cydrem dodaj śmietanę i zredukuj sos. Na koniec dodaj zimne masło. Schab ugrilluj na patelni z każdej strony. Smacznego!
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Dania z wieprzowiny
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W