Golonka wieprzowa szarpana

Golonka wieprzowa szarpana
Oceń przepis:
43 ocen Średnia ocena: 3.40

Przygotował:

Tomasz Jakubiak

Seria kulinarna:
Jakubiak rozgryza Polskę (odc. 9)
Rodzaj dania:
Dania mięsne, Dania z wieprzowiny
Kuchnia świata:
Kuchnia polska

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Naciąć skórę golonek i włożyć w nacięcia rozmaryn, licie laurowe i czosnek. Natrzeć solą.

Jabłka pokroić w ósemki, a cebulę na połówki. Wrzucić do gara razem z laską cynamonu i zielem angielskim. Golonki obsmażyć na smalcu, przełożyć do garnka i dusić 3 h.

Na patelni rozgrzać masło, dodać posiekane chili, czosnek i oregano. Zasypać kaszką kukurydzianą. Dodać wędzoną paprykę i mleko. Cały czas mieszać. Golonki rozdrobnić, podawać z polentą i świeżą rukolą.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA