Szybka zupa rybna z warzywami, anyżem i razowymi grzankami
Oceń przepis:
Przygotował:
Andrzej Polan
- Seria kulinarna:
- Polska ze smakiem (odc. 6)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Zupy
- Kuchnia świata:
- Kuchnia polska
Składniki:
- 2 pęczki młodej włoszczyzny
- 2 ziemniaki
- papryka chilli
- garść różyczek kalafiora
- cebula
- 400 ml wody
- 100 ml śmietany 36%
- anyż
- pieprz
- sól
- skórka z cytryny
- 200 g filetów z dorsza
- pęczek koperku
- olej Kujawski z pomidorami, bazylią i czosnkiem
- olej Kujawski 3 ziarna
- Grzanki:
- 3 kromki żytniego pieczywa
- 3 łyżki masła
- 3 ząbki czosnku
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Z pęczka młodej włoszczyzny przygotuj bulion. Warzywa zalej zimną wodą i gotuj przez 30 minut. Dopraw solą i pieprzem. Pozostałe warzywa pokrój w grubsze paski i przesmaż na oleju Kujawskim 3 ziarna. Warzywa zalej bulionem i gotuj kilka minut. Dodaj różyczki kalafiora, śmietanę, anyż i pozostałe przyprawy. Pamiętaj, aby smak był bardzo zdecydowany, wręcz ostry. Na koniec dodaj rybę pokrojoną w grubszą kostkę i sporą ilość posiekanego koperku. Po 4-5 minutach możesz podawać zupę. Idealnym dodatkiem będą chrupiące razowe grzanki. Na masło wrzuć ząbki czosnku i przesmaż kromki razowego pieczywa. Obsmażone kromki pokrój na mniejsze kawałki. Zupę podawaj z razowymi grzankami i kroplami oleju Kujawskiego z pomidorami, bazylią i czosnkiem. Smacznego.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Zupy
Kuchnia polska
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W