Fasolka po bretońsku a la Łapa

Fasolka po bretońsku a la Łapa
Oceń przepis:
20 ocen Średnia ocena: 4.00

Przygotował:

Grzegorz Łapanowski

Seria kulinarna:
Ł'apetyt 2 (odc. 2)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania mięsne

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Czosnek, chilli siekamy i dodajemy do mięsa razem z roztartym w moździerzu kminem rzymskim i solą. Na patelni rozgrzewamy oliwę, dodajemy cebulę i przesmażamy. Gotujemy fasolę do miękkości. Z jagnięciny robimy małe kuleczki. Obsmażamy je na oleju. Marchewkę i pietruszkę kroimy w drobną kostkę lub trzemy na tarce i dodajemy do mięsa razem z liściem laurowym. Kiedy mięso się zetnie i lekko zezłoci na patelnię dodajemy fasolę. W miseczce mieszamy koncentrat pomidorowy z ½ szklanki wody i mieszaninę wlewamy na patelnię. Dodajemy majeranek. Gotujemy przez 5 minut by smaki się połączyły. Podajemy z chrupiącą bagietką.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA