Pieczeń Monatowej
Oceń przepis:
Przygotował:
Grzegorz Łapanowski
- Seria kulinarna:
- Ł'apetyt (odc.5)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania mięsne
- Kuchnia świata:
- Kuchnia polska
Składniki:
- 600 g rostbefu
- cebula
- sól
- pieprz
- oliwa do obsmażenia
- 3 pieczarki
- 1/2 szklanki zalewy octowej pozostałej z marynowania
Marynata
- gorczyca
- ziele angielskie
- pieprz
- liście laurowe
- 1/4 szklanki octu jabłkowego
- 3/4 szklanki wody
- kilka ziaren kolendry
Dodatki
- liście szpinaku
- konfitura cebulowa
- migdały
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Przygotować marynatę. Ocet wymieszać z wodą, dodać korzenie i cebulę pokrojoną w piórka. Całość podgrzać, ale nie gotować i ciepłą marynatą zalać oczyszczone mięso. Odstawić na 24h. Po tym czasie mięso dokładnie osuszyć i obsmażyć dodając pieczarki i cebulę. Dusić pod przykryciem lub wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec ok. 20-30 minut. Podawać na liściach szpinaku z konfiturą cebulową i migdałami.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Kuchnia polska
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W