Gęsta zupa z wędzonej makreli

Oceń przepis:
Przygotował:
Kinga Paruzel
- Seria kulinarna:
- Z.U.P.A. 2 (odc. 4)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Zupy
- Ilość osób:
- 4
Składniki:
- 2 wędzone makrele
- 600 ml bulionu warzywnego
- 400 ml mleka
- 1 por
- 1 marchewka
- 1 selera
- 1 szklanka groszku
- makaron muszelki
- 3 garście świeżego szpinaku
- 2 liście laurowe
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- sól
- pieprz
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Warzywa umyj i obierz. Rozgrzej dno garnka i wlej oliwę. Kiedy osiągnie właściwą temperaturę, wrzuć pokrojony por, seler, marchewkę i chwilę podsmaż. Całość zalej bulionem warzywnym i dolej mleko, które złagodzi smak. Wrzuć liść laurowy i zagotuj. W międzyczasie wyfiletuj wędzone makrele. Do zupy dodaj groszek i makaron. Kiedy warzywa będą miękkie, a makaron ugotowany al dente, dopraw solą, pieprzem i wrzuć świeży szpinak, a na koniec kawałki ryby. Delikatnie wymieszaj wszystkie składniki.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Zupy
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W