Kartoflanka z cykorią i wędzonym boczkiem
Oceń przepis:
Przygotował:
Agnieszka Kręglicka
- Seria kulinarna:
- Para w kuchni 2 (odc.7)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Zupy
- Kuchnia świata:
- Kuchnia międzynarodowa
Składniki:
- 4 spore ziemniaki
- 3 cykorie
- 10 plastrów boczku
- oliwa
- 4 małe listki laurowe
- wywar warzywny
- kwaśna śmietana
- sól
- pieprz
- gałka muszkatołowa
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Plastry boczku pokroić w kwadraciki, wysmażyć na chrupko, odlewając nadmiar tłuszczu. Ziemniaki pokroić w kostkę, cykorię w szerokie paski. Na rozgrzanej w garnku oliwie lekko przesmażyć ziemniaki i cykorię. Zalać wywarem, dodać kilka listków laurowych, pieprz i gałkę muszkatołową. Gdy ziemniaki są miękkie, zupa jest gotowa. Uzupełnić przyprawy, podawać z kwaśną śmietaną. Boczek można wrzucić do środka i dodatkowo użyć do dekoracji.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W