Sztuka mięsa Franciszka Józefa
Oceń przepis:
Przygotował:
Jan i Jakub Kuroniowie
- Seria kulinarna:
- Kuroniowie rozgryzają (odc.11)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania mięsne
- Kuchnia świata:
- Kuchnia austriacka
Składniki:
- sztuka mięsa wołowego typu: krzyżówka, rostbef, szponder, pręga
- pietruszka
- marchew
- kawałek selera
- por
- cebula
- 4 goździki
- 6 ziaren pieprzu
- 4 ziarna ziela angielskiego
- 2 liście laurowe
- sól
- świeżo mielony pieprz
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Wkładamy mięso do sporego rondla na gotującą się wodę. Gdy woda ponownie się zagotuje, zmniejszamy ogień. Woda powinna jedynie "mrugać". Cebulę kroimy na pół i podsmażamy albo przypiekamy ją na ogniu, aż przecięta strona sczernieje. Wbijamy w nią goździki i wkładamy do rondla. Wrzucamy ziele angielskie, pieprz w ziarnach i liście laurowe. Po dwóch godzinach wkładamy obrane warzywa i gotujemy jeszcze przez godzinę. Gdy mięso jest miękkie wyjmujemy je z wywaru. Wywar doprawiamy solą i pieprzem. Pokrojone mięso wykładamy na ugotowane warzywa.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W