Biximatur
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 36)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania mięsne
- Kuchnia świata:
- Kuchnia skandynawska
- Ilość osób:
- 4
Składniki:
- łopatka wołowa
- kawałek szynki
- kawałek rostbefu
- kawałek peklowanej wołowiny
- kiełbasa wieprzowa
- pierś kurczaka
- pół filiżanki kaczego tłuszczu
- 1 czosnek
- 1 szalotka
- 1 łyżka świeżego groszku
- 2 ziemniaki
- natka pietruszki
- dymka
- sól i pieprz
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Na patelni rozgrzać kaczy tłuszcz. Dodać posiekany czosnek, szalotkę i ziemniaki. Wszystkie kawałki mięsa pokroić w równą kostkę. Wrzucić na patelnię, przyprawić solą i pieprzem. Podsmażyć, dodać groszek, natkę pietruszki i dymkę. Dokładnie wymieszać.
Podawać z jajkiem sadzonym, grzanką, keczupem i sałatką.
Podawać z jajkiem sadzonym, grzanką, keczupem i sałatką.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W