Mix kasz z warzywami
Oceń przepis:
Przygotował:
Iwona Zasuwa
- Seria kulinarna:
- Ugotuj mi mamo! 2 (odc. 2)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania wegetariańskie, Dobre dla dzieci
Składniki:
- ¾ szklanki ugotowanej kaszy jaglanej
- ¾ szklanki ugotowanej kaszy quinoa
- plaster świeżego imbiru
- 2 ząbki czosnku
- 2 łyżeczki kurkumy
- 2 pory
- 1 kalarepka
- 1 rzodkiew biała
- 1 rzepa biała
- 1 łyżka czarnuszki
- 3 łyżki masła klarowanego
- ½ pęczka zielonej pietruszki
- garść szczypiorku
- garść kiełków z fasoli mung
- szklanka wody
- sól do smaku
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Kasze ugotuj do miękkości, najlepiej poprzedniego dnia.
Warzywa umyj, obierz i pokrój w drobną kostkę. Imbir i czosnek posiekaj drobno.
Na patelni rozpuść tłuszcz, dodaj kurkumę, rozdrobniony imbir i czosnek, następnie poszatkowane pory.
Dołóż pokrojone w kostkę rzodkiew, rzepę i kalarepkę. Podlej niewielką ilością wody, dodaj kasze, podduś całość pod przykryciem krótką chwilę (warzywa powinny być al dente).
Dodaj sól do smaku, wymieszaj, posyp danie zieleniną oraz czarnuszką i od razu podawaj.
Warzywa umyj, obierz i pokrój w drobną kostkę. Imbir i czosnek posiekaj drobno.
Na patelni rozpuść tłuszcz, dodaj kurkumę, rozdrobniony imbir i czosnek, następnie poszatkowane pory.
Dołóż pokrojone w kostkę rzodkiew, rzepę i kalarepkę. Podlej niewielką ilością wody, dodaj kasze, podduś całość pod przykryciem krótką chwilę (warzywa powinny być al dente).
Dodaj sól do smaku, wymieszaj, posyp danie zieleniną oraz czarnuszką i od razu podawaj.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W