Carpaccio z buraków, oscypka i jeżyn
Oceń przepis:
Przygotował:
Vienio
- Seria kulinarna:
- Ślinotok (odc. 2)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania wegetariańskie, Przekąski
Składniki:
- 5 buraków
- 2 jabłka
- 100 g pestek dyni
- oscypek
- garść rukoli
- łyżka oliwy
- szczypta soli
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Zawiń buraki w folię aluminiową i upiecz w piekarniku.
Ostudź buraki w zimnej wodzie, obierz ze skóry i pokrój w plastry.
Obierz jabłko ze skóry, usuń gniazda nasienne i pokrój w plastry. Oscypek pokrój w plastry.
Na patelni upraż pestki dyni. Na talerzu ułóż kolejno plaster jabłka, buraki, oscypek. Całość posyp pestkami dyni. Dodaj garść rukoli, polej oliwą i dopraw solą.
Ostudź buraki w zimnej wodzie, obierz ze skóry i pokrój w plastry.
Obierz jabłko ze skóry, usuń gniazda nasienne i pokrój w plastry. Oscypek pokrój w plastry.
Na patelni upraż pestki dyni. Na talerzu ułóż kolejno plaster jabłka, buraki, oscypek. Całość posyp pestkami dyni. Dodaj garść rukoli, polej oliwą i dopraw solą.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W