Ryż na mleku z dodatkiem owoców i z syropem klonowym

Ryż na mleku z owocami
Oceń przepis:
13 ocen Średnia ocena: 3.40

Przygotował:

Tomasz Jakubiak

Seria kulinarna:
Jakubiak rodzinnie (odc. 9)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania wegetariańskie, Przekąski

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Ryż wypłucz w wodzie. Przesyp do garnka i zalej mlekiem. Dodaj wanilię i maliny.
Gotuj na małym ogniu, mieszaj co jakiś czas.
Jabłka, śliwki i gruszkę pokrój w kostkę i wymieszaj.
Ciepły ryż nałóż do misek, posyp owocami i polej syropem klonowym.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA