Ryż na mleku z dodatkiem owoców i z syropem klonowym
Oceń przepis:
Przygotował:
Tomasz Jakubiak
- Seria kulinarna:
- Jakubiak rodzinnie (odc. 9)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania wegetariańskie, Przekąski
Składniki:
- 250 g ryżu
- 500 ml mleka
- laska wanilii
- 1 pomarańcza
- łyżka masła
- garść malin
- 2 jabłka
- duża gruszka
- 3 śliwki
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Ryż wypłucz w wodzie. Przesyp do garnka i zalej mlekiem. Dodaj wanilię i maliny.
Gotuj na małym ogniu, mieszaj co jakiś czas.
Jabłka, śliwki i gruszkę pokrój w kostkę i wymieszaj.
Ciepły ryż nałóż do misek, posyp owocami i polej syropem klonowym.
Gotuj na małym ogniu, mieszaj co jakiś czas.
Jabłka, śliwki i gruszkę pokrój w kostkę i wymieszaj.
Ciepły ryż nałóż do misek, posyp owocami i polej syropem klonowym.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Przekąski
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W