Młoda kapusta z koperkiem
Oceń przepis:
Przygotował:
Marieta Marecka
- Seria kulinarna:
- ABC gotowania - kuchnia polska (odc. 1)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania wegetariańskie
- Kuchnia świata:
- Kuchnia polska
- Ilość porcji:
- 5
Składniki:
- 1 mała młoda kapusta
- ½ pęczka koperku
- 2 łyżki masła
- 2 łyżki mąki
- sól
- pieprz
- cukier
- sok z cytryny
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Kapustę szatkujemy, przekładamy do garnka i zalewamy gorącą wodą do połowy wysokości kapusty. Na wierzch kładziemy gałązki koperku, przykrywamy i gotujemy, aż kapusta zmięknie.
Wyciągamy gałązki koperku z ugotowanej kapusty. Doprawiamy całość solą, pieprzem i cukrem oraz sokiem z cytryny. Koperek drobno szatkujemy i dodajemy do kapusty.
Rozgrzewamy masło na patelni, dosypujemy mąkę i robimy zasmażkę. Podlewamy ją płynem spod kapusty i wlewamy całość do garnka z kapustą, mieszamy, gotujemy razem 3-4 minuty i wyłączamy gaz.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Dania wegetariańskie
Kuchnia polska
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W