Wątróbka z malinami

Wątróbka z malinami
Oceń przepis:
40 ocen Średnia ocena: 3.50

Przygotował:

Brygida Kosel

Seria kulinarna:
Teraz Brygida! (odc.4)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania mięsne, Podroby
Kuchnia świata:
Kuchnia polska

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

100 ml wytrawnego białego wina wymieszać z malinami oraz balsamico. Całość gotować około 15 minut. Następnie przetrzeć przez sitko – pozbywamy się pestek. Przelać gotowy sos do sosjerki. Wątróbkę obtoczyć w mące i smażyć na bardzo dobrze rozgrzanym maśle. Nie solić. Wątróbka jest gotowa wtedy, kiedy przestaje być krwista. Usmażoną wątróbkę przełożyć na talerz i polać przygotowanym sosem. Dodać świeże maliny i zioła. Posolić i popieprzyć.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA