Wysooktanowe pakieciki z ciasta filo

Wysooktanowe pakieciki z ciasta filo
Oceń przepis:
22 ocen Średnia ocena: 4.10

Przygotował:

Ainsley Harriott

Seria kulinarna:
Ainsley rusza w plener (odc.3)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Ciasta i ciasteczka

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

W rondelku z grubym dnem podgrzewać mleko, połamaną na kawałki czekoladę i toffi, aż wszystko się roztopi i utworzy gęsty sos. Płaty filo posmarować stopionym masłem i złożyć razem, pokroić na paski o szerokości 10 cm. Na brzeg każdego paska nałożyć trochę serka i kilka malin, posypać cukrem pudrem, zawijać wokół tak, by powstały trójkątne pakieciki. Posmarować masłem i piec na grillu albo w gorącym piekarniku na złoto. Podawać z czekoladowym sosem toffi.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA