Wysooktanowe pakieciki z ciasta filo
Oceń przepis:
Przygotował:
Ainsley Harriott
- Seria kulinarna:
- Ainsley rusza w plener (odc.3)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Ciasta i ciasteczka
Składniki:
- płaty gotowego ciasta filo
- szklanka mleka
- ½ tabliczki ciemnej czekolady
- kilka cukierków toffi
- parę łyżek topionego masła
- do posmarowania ciasta
- serek śmietankowy
- maliny
- cukier puder do posypania
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
W rondelku z grubym dnem podgrzewać mleko, połamaną na kawałki czekoladę i toffi, aż wszystko się roztopi i utworzy gęsty sos. Płaty filo posmarować stopionym masłem i złożyć razem, pokroić na paski o szerokości 10 cm. Na brzeg każdego paska nałożyć trochę serka i kilka malin, posypać cukrem pudrem, zawijać wokół tak, by powstały trójkątne pakieciki. Posmarować masłem i piec na grillu albo w gorącym piekarniku na złoto. Podawać z czekoladowym sosem toffi.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Ciasta i ciasteczka
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W