Ciasto czekoladowe w jednej misce
Oceń przepis:
Przygotował:
Donna Hay
- Seria kulinarna:
- Donna Hay - szybkie, świeże, proste (odc. 7)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Ciasta i ciasteczka
- Ilość osób:
- 10
Składniki:
- 125 g posiekanego masła
- 375 g gorzkiej posiekanej czekolady
- 1 szklanka (175 g) brązowego cukru
- ¼ szklanki (35 g) przesianej pszennej mąki
- 2 łyżki mleka
- 1 szklanka (120 g) mielonych migdałów
- 5 jajek
- kakao
- do posypania
- bita śmietana i maliny
- do podania
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Nagrzać piekarnik do 170°C. Stopić masło i czekoladę w kuchence mikrofalowej albo w kąpieli wodnej (stawiając miskę nad garnkiem z gotującą się wodą). Dodać cukier, mąkę, mleko, mielone migdały, i wymieszać. Dodać jajka i ponownie wymieszać. Wlać masę do tortownicy o średnicy 22 cm, wyłożonej papierem do pieczenia. Przykryć folią aluminiową i piec 40 minut. Zdjąć folię, odstawić ciasto do wystygnięcia, a następnie schłodzić w lodówce. Posypać kakao, podawać z dodatkiem bitej śmietany i malin.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W