Mini ciastka pistacjowe z kremem cytrynowym i malinami

Mini ciastka pistacjowe z kremem cytrynowym i malinami
Oceń przepis:
40 ocen Średnia ocena: 3.90
Seria kulinarna:
W świecie przypraw Anjum (odc. 11)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Ciasta i ciasteczka
Kuchnia świata:
Kuchnia indyjska
Ilość osób:
2

Składniki:

Krem cytrynowy:
  • skórka z jednej cytryny
  • 150 ml kremówki, delikatnie ubitej
  • 1 łyżka cukru pudru
  • świeże maliny

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Natłuść foremkę na muffinki.

Rozgrzej piekarnik do 180ºC. Rozdrobnij orzechy i zmieszaj z cukrem. Dodaj mąkę, proszek do pieczenia i sól. Dodaj jajka i masło i dobrze wymieszaj. Przelej ciasto do formy i piecz przez 20-25 minut albo do suchego patyczka.
Poczekaj, aż ciasto ostygnie. Posiekaj 5 g pistacji.

Ubij krem z cukrem i skórką z cytryny. Nałóż na ciasto, posyp pistacjami i świeżymi malinami.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA