Cukiniowe muffinki
Oceń przepis:
Przygotował:
Jola Słoma
- Seria kulinarna:
- ATELIER SMAKU bez cukru (odc.3)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Ciasta i ciasteczka, Muffinki
Składniki:
- 2 szklanki mąki gryczanej
- 2,5 szklanki cukinii
- 8 łyżek syropu z agawy
- 6 łyżek oliwy
- 2 łyżki cynamonu
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 1 łyżeczka sody
- 1 szczypta soli
- garść suszonych owoców białej morwy
- garść pistacji
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Ucieramy cukinię na tarce o dużych oczkach. Mieszamy mąkę z proszkiem do pieczenia, sodą cynamonem i szczyptą soli. Dodajemy cukinię, oliwę i owoce morwy. Wyrabiamy ciasto. Nakładamy do silikonowych foremek i pieczemy ok. 30 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 C aż zbrązowieją. Wyjmujemy z
foremek. Każdą z nich smarujemy po wierzchu odrobiną syropu z agawy i zanurzamy w miseczce z posiekanymi orzeszkami pistacjowymi.
foremek. Każdą z nich smarujemy po wierzchu odrobiną syropu z agawy i zanurzamy w miseczce z posiekanymi orzeszkami pistacjowymi.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W