Pudding
Oceń przepis:
Przygotował:
Jacek Sikora
- Seria kulinarna:
- Słodki drań (odc.7)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Desery
- Kuchnia świata:
- Kuchnia brytyjska
Składniki:
- duża puszka brzoskwiń
- 3 łyżeczki mielonego imbiru
- trzy tabliczki ciemnej czekolady
- ½ kostki masła
- 80g mąki
- 2 jajka
- 75 g cukru
- proszek do pieczenia
- cukier puder do dekoracji
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Posmarować masłem foremkę (najlepiej o wymiarach 22x22 cm). Rozgrzać piekarnik do temperatury 180 stopni C. Brzoskwinie z puszki odcedzić i pokroić w dość grubą kostkę. Masło i 2/3 czekolady rozpuścić w mikrofalówce. Ubić jajka z cukrem i dodać do nich masło i czekoladę. Delikatnie mieszając dodać mąkę i proszek do pieczenia, a także resztę czekolady w kawałkach oraz imbir. W foremce ułożyć pokrojone brzoskwinie i przykryć je przygotowaną mieszanką. Wstawić do piekarnika na 15 minut. Potem wyjąć, przykryć folią aluminiową i dalej piec przez ok. 30 minut. Wyjąć z formy owocami do góry. Ciasto posypać cukrem pudrem.
© Jacek Sikora
© Jacek Sikora
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W