Papaja nadziewana musem cytrynowym
Oceń przepis:
Przygotował:
Jacek Sikora
- Seria kulinarna:
- Słodki drań 2 (odc.7)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Desery
- Kuchnia świata:
- Kuchnia jamajska
Składniki:
- 1 papaja
- ½ kieliszka słodkiego białego wina
- 2 duże cytryny
- szklanka cukru pudru
- 150 ml śmietanki kremówki
- piana z 2 białek
- 1 łyżeczka żelatyny rozpuszczonej w 4 łyżkach wody
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Wino wlać do miski, zetrzeć do niego skórkę z cytryny i dodać cukier puder. Całość wymieszać. W mikserze ubić śmietanę, w trakcie ubijania powoli i stopniowo, tak by masa nie „siadła” dolać wino z dodatkami. Masa powinna być gęsta. Dodać ubitą pianę z białek i delikatnie wymieszać. Papaję przekroić na połówkę, wypestkować i wydrążyć środek zostawiając nieco miąższu. Krem przełożyć do papai i wstawić do lodówki.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Desery
Kuchnia jamajska
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W