Papaja nadziewana musem cytrynowym

Papaja nadziewana musem cytrynowym
Oceń przepis:
6 ocen Średnia ocena: 4.00

Przygotował:

Jacek Sikora

Seria kulinarna:
Słodki drań 2 (odc.7)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Desery
Kuchnia świata:
Kuchnia jamajska

Składniki:

  • 1 papaja
  • ½ kieliszka słodkiego białego wina
  • 2 duże cytryny
  • szklanka cukru pudru
  • 150 ml śmietanki kremówki
  • piana z 2 białek
  • 1 łyżeczka żelatyny rozpuszczonej w 4 łyżkach wody

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Wino wlać do miski, zetrzeć do niego skórkę z cytryny i dodać cukier puder. Całość wymieszać. W mikserze ubić śmietanę, w trakcie ubijania powoli i stopniowo, tak by masa nie „siadła” dolać wino z dodatkami. Masa powinna być gęsta. Dodać ubitą pianę z białek i delikatnie wymieszać. Papaję przekroić na połówkę, wypestkować i wydrążyć środek zostawiając nieco miąższu. Krem przełożyć do papai i wstawić do lodówki.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA