Poncz rumowy mamy Ainsleya
Oceń przepis:
Przygotował:
Ainsley Harriott
- Seria kulinarna:
- Grillowanie z Ainsleyem od A do Z (odc.5)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Napoje
- Kuchnia świata:
- Kuchnia jamajska
Składniki:
- pół szklanki rzadkiego syropu cukrowego: cukier rozpuścić w wodzie i odparować
- do momentu
- w którym zacznie gęstnieć
- 4 cytryny i 4 limonki
- ograne ze skórki i rozgniecione
- łyżeczka angostury
- puszka zmiksowanego mango lub nektar z mango
- 1-2 łyżeczki syropu truskawkowego lub trochę likieru Cassis
- rum - wedle uznania (około 200 ml)
- lemoniada
- sok z owoców tropikalnych
- kilka plasterków pomarańczy do dekoracji
- pokruszony lód
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Do dużego szklanego dzbanka lub wazy ponczowej dodawać kolejno: syrop cukrowy, rozgniecione cytryny i limonki, angosturę, zmiksowane mango, syrop truskawkowy i rum. Wymieszać, wstawić do lodówki na kilka godzin. Po wyjęciu dolać lemoniadę i sok z owoców tropikalnych. Do szklanki wsypać pokruszony lód, wlać rum, wstawić słomkę, a brzeg szklanki udekorować plasterkiem pomarańczy.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W