Poncz rumowy mamy Ainsleya

Poncz rumowy mamy Ainsleya
Oceń przepis:
41 ocen Średnia ocena: 3.60

Przygotował:

Ainsley Harriott

Seria kulinarna:
Grillowanie z Ainsleyem od A do Z (odc.5)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Napoje
Kuchnia świata:
Kuchnia jamajska

Składniki:

  • pół szklanki rzadkiego syropu cukrowego: cukier rozpuścić w wodzie i odparować
  • do momentu
  • w którym zacznie gęstnieć
  • 4 cytryny i 4 limonki
  • ograne ze skórki i rozgniecione
  • łyżeczka angostury
  • puszka zmiksowanego mango lub nektar z mango
  • 1-2 łyżeczki syropu truskawkowego lub trochę likieru Cassis
  • rum - wedle uznania (około 200 ml)
  • lemoniada
  • sok z owoców tropikalnych
  • kilka plasterków pomarańczy do dekoracji
  • pokruszony lód

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Do dużego szklanego dzbanka lub wazy ponczowej dodawać kolejno: syrop cukrowy, rozgniecione cytryny i limonki, angosturę, zmiksowane mango, syrop truskawkowy i rum. Wymieszać, wstawić do lodówki na kilka godzin. Po wyjęciu dolać lemoniadę i sok z owoców tropikalnych. Do szklanki wsypać pokruszony lód, wlać rum, wstawić słomkę, a brzeg szklanki udekorować plasterkiem pomarańczy.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA