Syrop z kaliny

Syrop z kaliny
Oceń przepis:
79 ocen Średnia ocena: 3.40

Przygotował:

Łukasz Łuczaj

Seria kulinarna:
Dziki obiad Łukasza Łuczaja (odc. 5)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Inne

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Owoce kaliny zalać wodą, tak aby przykryła je zupełnie. Gotować aż się rozpadną (ok. pół godziny). Przetrzeć przez sitko. Przecier słodzimy do smaku. Można z niego robić kisiele, galaretki, nadzienie do ciast, pierogów i smarowidło na chleb. Uwaga, kalina podczas gotowania śmierdzi skarpetkami.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA