Pomidorowy chłodnik z malinami, truskawkami i zieloną pastą
Oceń przepis:
Przygotował:
Tomasz Jakubiak
- Seria kulinarna:
- Jakubiak lokalnie 4 (odc. 2)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Zupy
Składniki:
- Chłodnik:
- 1 kg malinowych pomidorów
- 200 g truskawek
- 100 g malin
- 2 ząbki czosnku
- 1/2 małej papryczki chilli
- garść świeżej kolendry
- ocet cherry
- sól
- pieprz
- 3/4 szklanki Prosecco
- ciabatta
Pasta z ogórka i avocado:
- avocado
- 2 małe ogórki
- sok z 1/2 cytryny
- sól
- kolorowy pieprz
- kilka listków świeżej mięty
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Pomidory pokrojone w drobną kostkę zmiksuj z malinami, truskawkami, czosnkiem, papryczką chilli, świeżą kolendrą, octem cherry i Proseco. Do zmiksowanych warzyw i owoców dodaj kawałki podpieczonej ciabatty i ponownie zmiksuj. Dzięki temu chłodnik będzie gęściejszy. Idealnym dodatkiem do chłodnika będzie pasta z ogórka i avocado. Ogórki obierz ze skóry i pokrój w bardzo drobną kostkę. Avocado skrop sokiem z cytryny, rozgnieć widelcem i dodaj pokrojone ogórki. Pastę dopraw solą, kolorowym pieprzem i posiekaną miętą. Na środku talerza ułóż zieloną pastę, a dookoła nalej chłodnik. Smacznego!
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W