Pomidorowy chłodnik z malinami, truskawkami i zieloną pastą

Pomidorowy chłodnik z malinami, truskawkami i zieloną pastą
Oceń przepis:
15 ocen Średnia ocena: 3.50

Przygotował:

Tomasz Jakubiak

Seria kulinarna:
Jakubiak lokalnie 4 (odc. 2)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Zupy

Składniki:

Pasta z ogórka i avocado:
  • avocado
  • 2 małe ogórki
  • sok z 1/2 cytryny
  • sól
  • kolorowy pieprz
  • kilka listków świeżej mięty

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Pomidory pokrojone w drobną kostkę zmiksuj z malinami, truskawkami, czosnkiem, papryczką chilli, świeżą kolendrą, octem cherry i Proseco. Do zmiksowanych warzyw i owoców dodaj kawałki podpieczonej ciabatty i ponownie zmiksuj. Dzięki temu chłodnik będzie gęściejszy. Idealnym dodatkiem do chłodnika będzie pasta z ogórka i avocado. Ogórki obierz ze skóry i pokrój w bardzo drobną kostkę. Avocado skrop sokiem z cytryny, rozgnieć widelcem i dodaj pokrojone ogórki. Pastę dopraw solą, kolorowym pieprzem i posiekaną miętą. Na środku talerza ułóż zieloną pastę, a dookoła nalej chłodnik. Smacznego!

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA