Zupa z krabem i kukurydzą
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 38)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Zupy, Owoce morza
- Ilość osób:
- 2
Składniki:
- 4 kolby kukurydzy
- 4 posiekane dymki
- 2 posiekane ząbki czosnku
- 1 łyżka startego imbiru
- 2 łyżki posiekanych łodyg kolendry
- 2 anchois
- 1 łyżka oliwy
- 1 litr bulionu rybnego albo 3 saszetki dashi rozpuszczone w litrze wody
- 2 łyżeczki tamari
- 1 łyżeczka oleju sezamowego
- 2 łyżeczki sosu rybnego
- 2 rozmącone jajka
- 2 filiżanki mięsa z kraba
- natka kolendry i dymka do przybrania
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Skroić ziarna kukurydzy z kolb. Zrobić pastę z dymki, czosnku, imbiru, łodyg kolendry i anchois.
W garnku rozgrzać oliwę, dodać pastę i smażyć przez 30 sekund. Dodać ziarna kukurydzy, wlać bulion i zagotować. Gotować 10-15 minut, aż kukurydza będzie miękka.
Zdjąć garnek z ognia i zblendować zupę zostawiając trochę całych ziaren. Wstawić z powrotem na ogień, wlać jajka i zamieszać. Przyprawić tamari, olejem sojowym i sosem rybnym. Przed podaniem dołożyć mięso kraba.
W garnku rozgrzać oliwę, dodać pastę i smażyć przez 30 sekund. Dodać ziarna kukurydzy, wlać bulion i zagotować. Gotować 10-15 minut, aż kukurydza będzie miękka.
Zdjąć garnek z ognia i zblendować zupę zostawiając trochę całych ziaren. Wstawić z powrotem na ogień, wlać jajka i zamieszać. Przyprawić tamari, olejem sojowym i sosem rybnym. Przed podaniem dołożyć mięso kraba.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Zupy
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W