Zupa z dymki, fenkułu i gruszki
Oceń przepis:
Przygotował:
David Gaboriaud
- Seria kulinarna:
- Bitwa na smaki: David vs Matteo (odc. 3)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Zupy
- Kuchnia świata:
- Kuchnia francuska
Składniki:
- 1 dojrzała gruszka
- 2 cebule dymki
- ⅓ fenkułu
- 2 x 20 g masła
- woda
- sól
- pieprz
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Zielone łodygi cebuli pokrój na małe kawałki. Białą część cebuli pokrój wzdłuż na pół.
Fenkuł pokrój na małe kawałki.
Gruszkę pokrój wzdłuż na pół i obierz ze skóry. Miąższ pokrój w kostkę.
W garnku na 20 g masła duś dymkę z fenkułem przez 2-3 minuty. Osobno na patelni duś na kolejnych 20 g masła kawałki gruszki przez 2-3 minuty. Do garnka dodaj duszone gruszki i wymieszaj z resztą warzyw. Dolej wodę tak, aby przykryła warzywa i gruszkę. Gotuj 2-3 minuty, aż gruszka zmięknie. Zblenduj na gładką masę. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Jeśli chcesz, możesz przetrzeć zupę przez sitko, aby była bardziej gładka. Smakuje zarówno na zimno, jak i na ciepło.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Zupy
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W